Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van een nieuw paar verbandschoenen? Een verbandschoen is een praktisch stuk medische uitrusting dat een groot aantal patiënten van dienst kan zijn. Verbandslippers of schoenen die geen vetersluiting nodig hebben zijn een oplossing die gebruikt kan worden in situaties waarin het niet mogelijk is om gewoon schoeisel te dragen. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over de beste verbandschoenen, zodat jij precies waar je op moet letten tijdens jouw aankoop.
Wat zijn verbandschoenen precies?
Verbandschoenen (niet te verwarren met verbandhandschoenen) zijn, zoals de naam al aangeeft, vooral bedoeld voor personen die rondlopen met verband om hun voet. Wat dit aspect betreft wordt er geen enkel onderscheid gemaakt tussen verbandschoenen voor mannen en vrouwen. Verbandschoenen worden niet alleen door oudere mensen gebruikt, wat een andere veel voorkomende misvatting is. Verbandschoenen voor de voet kunnen om verschillende redenen worden gedragen en ze zijn niet per se gebonden aan iemands leeftijd. Ongevallen, ziekten en medische ingrepen kunnen mensen van elke leeftijd overkomen.
Waarom kiezen voor verbandschoenen?
Het is mogelijk dat je (tijdelijk) geen confectieschoenen of (semi)orthopedische schoenen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld na een operatie, als er zwellingen zijn, als er open zweren zijn of terwijl je voet herstelt en bijkomt. Verbandschoenen of verbandslippers bieden een oplossing waarmee je snel kunt bewegen terwijl je voeten toch comfortabel blijven. Verbandschoenen zijn er in verschillende breedtes, met verschillende openingen en kunnen worden vastgezet met een van de verschillende soorten sluitingen. Verbandschoenen zijn ontworpen met voorzieningen die het eenvoudig maken om je voet in de schoen te schuiven en de schoen vast te maken zonder al te veel lichamelijke inspanning. Verbandschoenen en verbandslippers bieden je voet steun en bescherming terwijl je voet toch in beweging is.
De toepassing van verbandschoenen moet gezien worden in een veel bredere context. Bedenk dat de meeste mensen in deze tijd een meer zittende/liggende levensstijl hebben dan vroeger, wat bijdraagt aan het wijdverbreide probleem van gezwollen voeten. Oedeem is een andere aandoening die steeds meer voorkomt. Mensen met Hallux Valgus of Hallux Ridigus en mensen die steunkousen gebruiken zijn ook potentiële kandidaten. Kortom, verbandschoenen zijn speciaal aangemeten schoeisel voor mensen die problemen hebben met hun voeten.
Een handig hulpmiddel binnenshuis
Het gebruik van orthopedische verbandschoenen in huis is ideaal voor binnenshuis. Het is mogelijk dat je binnen niet wilt rondlopen in dezelfde (orthopedische) schoenen die je draagt als je buiten op straat bent. In de meeste gevallen is het niet bevorderlijk voor je revalidatie om in je gewone sokken of slippers door het huis te lopen, hoe verleidelijk het ook lijkt. Eén zo’n alternatief is het dragen van orthopedische verbandschoenen. Deze binnenschoenen zijn gemaakt van dezelfde stof als de buitenschoen, maar de gebruikte materialen zijn zachter en warmer. Bovendien wegen ze doorgaans minder, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen in huis.
Orthopedische hulpmiddelen werken het best als ze vaak en op de bedoelde manier gedragen worden. Vooral in het geval dat je medisch specialist je heeft geadviseerd de schoenen te dragen om problemen te voorkomen. Het bespaart je op den duur veel geld als je de (semi-)orthopedische schoenen en de pantoffels tegelijk laat maken.
Zorg voor de nodige verzorging van je gezwollen voeten
Verbandschoenen zijn de beste optie om het ongemak van gezwollen voeten tijdens elk seizoen te verlichten. In de online winkels voor verbandschoenen kun je een verscheidenheid aan verschillende stijlen vinden voor zowel mannen als vrouwen. Ideaal voor patiënten met een zwakke bloedsomloop, diabetes of allergische aandoeningen die ook last hebben van zwellingen. De speciale verbandschoenen worden vaak handgemaakt en ze bevatten een schokabsorberende binnenzool. Ze kunnen worden aangepast aan je voet dankzij de klittenbanden met grote openingen.
Wie heeft er baat bij het dragen van verbandschoenen?
In feite zijn verbandschoenen uiterst veelzijdige en praktische schoenen. Ze zijn dan ook geschikt voor de meest uiteenlopende contexten en voor bijna alle personen. Er is een breed scala aan contexten waarin verbandschoenen gebruikt kunnen worden. Ben je ooit gewond geraakt of heb je een operatie aan je voeten ondergaan? Dan zijn er gelegenheden waarbij het niet meer mogelijk is om conventioneel schoeisel te dragen. Verbandschoenen zijn in die omstandigheden een te overwegen optie vanwege de betere pasvorm die ze om de voet bieden. Omdat het materiaal plooibaarder is, voel je geen knellend of drukkend gevoel als je ze draagt. En je kunt ze bij je gips of verband dragen zonder je daar zelfbewust over te voelen. Hierdoor krijgen je voeten en/of tenen de gelegenheid om uit te rusten en te herstellen.
Verbandschoenen zijn ook gunstig voor personen die last hebben van voetproblemen zoals hamertenen en van ernstige huidaandoeningen die de voeten aantasten. Deze schoenen of pantoffels zijn de beste optie voor iedereen, ongeacht of ze al dan niet een dunne huid hebben, waardoor ze vatbaarder zijn voor wondjes. Ook is het mogelijk dat je minder gevoel in je voeten hebt of dat de circulatie in je voeten niet zo goed is als zou moeten. Verbandschoenen bieden ook in dit soort precaire omstandigheden uitkomst. In algemene zin zijn verbandschoenen en verbandslippers beschikbaar voor iedereen die ze nodig heeft. Zelfs als een deel van je voet is geamputeerd of als je moet herstellen van een traumatisch letsel aan je voet, kun je deze schoenen nog steeds dragen.
Welke soorten schoenen moet iemand met brede voeten dragen?
Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw voeten wat breder zijn dan de normale voeten. Verbandschoenen die speciaal ontworpen zijn voor mensen met brede of dikke voeten zijn uiterst comfortabel om te dragen. Er is dan ook een gevarieerde selectie verbandslippers verkrijgbaar in een groot aantal modellen en afmetingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vrouwen verbandschoenen in stijlen en kleuren die niet zo openlijk zijn, maar ook mannen verbandschoenen die niet alleen klassiek maar ook stijlvol zijn. Als je dikke voeten hebt, zul je heel blij zijn met deze zorghulpmiddelen, ongeacht welke verbandschoenen je kiest om te dragen. Dit komt doordat ze meer comfort bieden en vaak buiten gebruikt kunnen worden. Het is ideaal om de mobiliteit te behouden op een manier die zowel pijnloos als veilig is. Ook als je conditie bijvoorbeeld (tijdelijk) minder is.
Ook op maat gemaakt verkrijgbaar
Verbandschoenen kunnen verder ook nog helemaal maat worden gemaakt, bijvoorbeeld om de druk op je wond te verminderen, zodat je revalidatie sneller en je herstel met de schoenen comfortabeler verloopt. Ze worden gemaakt na verwijzing van je arts of medisch specialist. Je omstandigheden worden geanalyseerd en je maten worden genomen. Daarna volgt de aanbeveling van een schoentechnicus over de meest effectieve manier om de schoenen te vervaardigen.
De beste verbandschoenen
Ben jij van plan om verbandschoenen aan te schaffen? Dan vraag je je misschien af wat de beste verbandschoenen zijn om te kopen. Hieronder lichten wij de beste verbandschoenen van dit moment toe.
Varomed – Genua – Zwart – Verbandschoenen – verbandpantoffels
Deze verbandschoenen van Varomed, model Genua, zijn verkrijgbaar voor zowel dames als heren en in verschillende wijdtes. Het zijn zeer verbandschoenen van Varomed, die de kenmerkende stijl van het merk zijn en een nietje in hun collectie Varomedic Medical Footwear. Deze verbandschoenen van het model Genua zijn gemaakt van het buitengewoon pluche PA-velours met een badstof voering die zowel hygiënisch is als vocht kan opnemen. De binnenkant van de schoen is behandeld met zilverionen, die niet alleen een antibacteriële werking hebben, maar ook het ideale klimaat voor de voet scheppen en het genezingsproces versnellen. Omdat dit model helemaal tot aan de neus geopend kan worden en een gemakkelijke sluiting heeft die verzorgd wordt door de 2 brede klittenbanden heeft de schoen een brede instap, is hij gemakkelijk aan de voet te krijgen en is hij gemakkelijk te sluiten. Daardoor is hij gemakkelijk aan de voet te krijgen, breed te openen en gemakkelijk te sluiten.
Verder is deze verbandschoen voorzien van een duurzame contrefort, ook wel hielkap genoemd, en een zool met goede tractie. Hierdoor zorgen de schoenen voor een comfortabele en risicoloze stap. Demping wordt geboden door de flexibele zolen van de Genua verbandschoenen, die de schoenen ook draagbaar maken en bestand tegen uitglijden. Deze verbandschoenen kunnen verder ook buiten worden gedragen, doordat de zolen zijn opgebouwd uit polyurethaan. De Varomed Genua is geconstrueerd in de typische breedte voor verbandschoenen, namelijk breedte L. Dit geeft een royale hoeveelheid ruimte in de schoen, waardoor hij geschikt is voor mensen met gezwollen voeten, steunkousen of verband. De binnenzool van de Genua kan worden verwijderd, wat betekent dat hij kan worden vervangen door een voetbed naar keuze. Voor de Varomed Genua verbandslippers worden de kleuren Navy Blue, Bordeaux, Grey en Black aangeboden en je kunt ze wassen op een temperatuur van 30 graden.
Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een verbandschoenen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
&productType=[%22buy%22]&sortBy=%22recommended%22&sortDirection=%22DESC%22" affiliate3="Bol.com" link3="https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1163544&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fs%2Fvaromed-genua%2F&name=bol.com&subid=varomed-genua"]