Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een duo fiets. Het is namelijk een model waarmee je met twee personen op pad kan en welke jou grote voordelen op kan leveren. Toch is nog lang niet iedereen op de hoogte van de kosten van deze fiets. Maar welke factoren zorgen er dan voor de samenstelling van de prijs? En hoe verhouden de kosten van kopen, huren of leasen zich ten opzichte van elkaar? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je overal van op de hoogte bent en op zoek kan naar een eigen fiets.
Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een duo fiets. Maar welke factoren zorgen voor de samenstelling van de prijs?
Wat kost een elektrische duofiets?
De elektrische duofiets is te koop vanaf € 7.230,- excl. BTW. Deze is hierbij standaard voorzien van een draaibare stoel voor de bijrijder, 8-versnellings vrijloopnaaf van Shimano Nexus, met met trapondersteuning en afleesscherm. Bekijk de duofiets mogelijkheden
Welke factoren bepalen de prijs van de duo fiets?
De duo fiets komt in verschillende prijsklassen en je kan het nog duurder maken. Het is dus een grotere investering dan een gewone fiets of een tandem.
Kosten huren
Huren kan soms ook maar over een langere periode is dat altijd duurder. Wil je huren? Dan betaal je bij de meeste aanbieders tussen de 30 en 70 euro per dag. Bij een leasecontract kan je rekenen op een bedrag van 200 euro per maand.
De functies op de fiets
Een duo fiets komt altijd met een compleet pakket, waardoor je een volledig functioneel model voor de deur hebt staan. Zo heb je bijvoorbeeld standaard een draaibare bijrijdersstoel, welke zorgt voor een eenvoudige opstap. Ook heb je op het model standaard 8 versnellingen. Je hoeft daarom niet te veel kracht te zetten tijdens verschillende omstandigheden. Ook is de fiets voorzien van een parkeerrem, verlichting, een slot en een boodschappenmand op de achterkant van de fiets. In de basis is de fiets daarom altijd al klaar voor gebruik. De waterafstotende zit- en rugkussens zijn bijna altijd voorzien van comfortabel schuim en geïntegreerd in de stoel ter voorkoming van diefstal.
Extra opties om toe te voegen
Je kan de duo fiets steeds verder uitbreiden en meer aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Deze extra opties komen echter ook tegen een meerprijs. Je krijgt hiermee echter wel de ideale fiets, waar je alle fietstochten mee kan maken die je voor ogen had. Er zijn een aantal opties waar je naar kan kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spat-of kuchscherm. Een spatscherm voorkomt dat je een ziekte overbrengt. Als een familielid een ziekte heeft en jouw verkoudheid grote risico’s oplevert voor de gezondheid, is het fijn om het scherm ertussen te kunnen plaatsen. Zo kan je toch genieten van de buitenlucht en het samenzijn, zonder dat het daarna voor nadelige gevolgen zorgt.
Je kan de duo fiets ook voorzien van extra trapondersteuning. De fietsen worden in de basis geleverd zonder deze trapondersteuning, waardoor het niet voor iedereen even eenvoudig is om vooruit te komen. Vooral mensen met een mindere conditie of iemand met minder kracht in de benen zijn erbij geholpen. De trapondersteuning levert daarentegen wel weer de grootste kostenpost op. Hier moet je wel rekening mee houden als je jouw nieuwe fiets aanschaft en deze functie toe wilt voegen.
Er zijn ook verschillende functionaliteiten die je toe kan voegen om meer veiligheid te realiseren met jouw duo fiets. Denk bijvoorbeeld aan gordels. Je kan de gordels voor iedere zit afzonderlijk aanschaffen. Zo kies je er bijvoorbeeld voor om alleen de bijrijdersstoel te voorzien van de gordel, maar ook voor de bestuurder. Ook een spiegel is een goede optie voor het verkrijgen van meer veiligheid. In plaats van achteruit te hoeven kijken zorg je er juist voor dat je jouw ogen gericht houdt op de weg en met behulp van de spiegel kan ontdekken wat er achter je gebeurt. We hebben hier meer tips voor het kopen van een duofiets.
Als laatste zijn er ook nog functionaliteiten die meer gemakken met zich meebrengen. Bij de duo fiets kan je namelijk ook meer ruimte creëren voor een rolstoel. Als iemand slecht ter been is, is het belangrijk om ook een rolstoel of rolstoel fiets mee te nemen als je de omgeving meer wilt verkennen. Fiets je bijvoorbeeld naar een stadje, wil je hier ook rond kunnen lopen. Tevens kan je zorgen voor een speciale kinderzit. Jouw kind hoeft niet meer thuis te blijven en je geniet met het gehele gezin!
Wil u precies weten wat voor Duofiets aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare Duofiets specialisten in uw regio
Vind de beste deal
Binnen 2 dagen heeft u de prijzen al in huis zodat u eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heeft u de Duofiets specialist gevonden die uw project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.
Bespaar Nu met de Beste Duofiets Offertes, Gratis!
Externe bronnen:
Bekijk de beste duofiets volwassenen mogelijkheden ►